# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Taze Kaşar | 1 Su Bardağı |
2 | Zeytin Yağı | 3 Çorba Kaşığı |
3 | Ayçiçek Yağı | 1 Çay Bardağı |
4 | Un | 2 Çorba Kaşığı |
5 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
6 | Erişte Makarna | 250 Gram |
7 | Dereotu | 0.5 Çay Bardağı |
8 | Karabiber | 1 Tutam |
9 | Kültür Mantarı | 200 Gram |
10 | Bezelye | 0.5 Su Bardağı |
11 | Taze Soğan | 4 Adet |
12 | Yağlı İnek Sütü | 1.5 Su Bardağı |
13 | Tatlı Mısır | 1 Çay Bardağı |
14 | Yumurta | 4 Adet |
15 | Kabartma Tozu | 1 Çay Kaşığı |
16 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Hazırlama: Erişteyi kaynayan tuzlu suda haşlayıp süzün. Mantarları ince doğrayın. Taze soğanları 1 cm kalınlığında doğrayın. Soğan ve mantarları zeytinyağında soteleyin. Bezelye, mısır, tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
Pişirme: Yumurtaları mikserle çırpın. Un, süt, ayçiçeği yağı, kabartma tozu, karabiber ve tuz ekleyin. Erişte, sotelenmiş sebzeler ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını karışıma ekleyip karıştırın ve Cook yağlı kağıt serili fırın kabına aktarın. Kalan kaşar peynirini üzerine serpiştirin ve 180 sereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Kalori | 540.17 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 124.96 g | 189% |
Kolestrol | 0.09 mg | 0% |
Sodyum | 314.28 mg | 13% |
Toplam Karbonhidrat | 34.04 g | 11% |
Diyet Lifi | 2.89 mg | 10% |
Protein | 16.81 g | 34% |
Kalsiyum | 295.69 mg | 30% |
Demir | 2.81 mg | 16% |
Potasyum | 293.59 mg | 8% |
A Vitamini | 943.49 IU | 19% |
B1 Vitamini | 0.32 mg | 21% |
B2 Vitamini | 0.14 mg | 8% |
B3 Vitamini | 0.43 mg | 2% |
B6 Vitamini | 1.17 mg | 59% |
B12 Vitamini | 0.39 µg | 0% |
E Vitamini | 6.19 mg | 21% |
K Vitamini | 0.92 µg | 0% |