1
Kıymayı pişirme tencerenizde rengi dönünceye kadar kavurun. Sonra yemeklik doğranmış soğanları ekleyin pişirin. Ocaktan aldıktan sonra haşlanmış patatesi çatalla ezin kıymanın üstüne ekleyin. Tuz ve karabiberini atıp karıştırın.
Diğer tarafta, yufkaları açın tereyağ ve sıvıyağı karıştırıp fırçayla yufkaları bolca yağlayın. Her yufka için bir kahve fincanı unu süzgeçle eşit bir şekilde yufkanın üzerine eleyin. Yarımay şeklinde katlayıp tekrar yağ sürün ve kalan unu eleyin. ( 1 kahve fincanı unu 2/3'ü yufka açıkken, yarım ay şeklinde katladıktan sonra 1/3' ü şeklinde eşit olarak dağıtabilirsiniz.)
Yufkanın düz tarafına kıymalı harcı koyun rulo şeklinde sarıp, verev şeklinde kesin. Diğer 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Yumurtayı çatalla çırpıp böreklerin üstüne sürdükten sonra çörek otu serpin. Cook Yağlı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsinize börekleri yerleştirip, ısıtılmış 190-200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. (Ortalama 18 adet börek çıkıyor. Afiyet olsun :))
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
527.48 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
235.83 g |
357% |
Katı Yağ |
5.36 g |
27% |
Kolestrol |
16.59 mg |
6% |
Sodyum |
259.41 mg |
11% |
Toplam Karbonhidrat |
21.79 g |
7% |
Diyet Lifi |
0.21 mg |
1% |
Protein |
13.43 g |
27% |
Kalsiyum |
43.53 mg |
4% |
Demir |
0.82 mg |
5% |
Potasyum |
146.69 mg |
4% |
A Vitamini |
407.58 IU |
8% |
B3 Vitamini |
0.22 mg |
1% |
B6 Vitamini |
1.05 mg |
53% |
E Vitamini |
11.03 mg |
37% |
K Vitamini |
0.69 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.