Unlu Kıymalı Patatesli Çıtır Börek - COOK Tüketici Ürünleri
KurumsalOnline Alışveriş

Unlu Kıymalı Patatesli Çıtır Börek

  • Kaç Kişilik: 8
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 4219 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Ayçiçek Yağı 1 Su Bardağı
2 Un 3 Kahve Fincanı
3 Sofra Tuzu 1 Tutam
4 Çörek Otu 2 Çorba Kaşığı
5 Karabiber 1 Tutam
6 Tereyağ 125 Gram
7 Patates 1 Adet
8 Soğan 1 Adet
9 Dana Az Yağlı Kıymalık 250 Gram
10 Yumurta 1 Adet
11 Yufka 3 Yaprak
12 Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Kıymayı pişirme tencerenizde rengi dönünceye kadar kavurun. Sonra yemeklik doğranmış soğanları ekleyin pişirin. Ocaktan aldıktan sonra haşlanmış patatesi çatalla ezin kıymanın üstüne ekleyin. Tuz ve karabiberini atıp karıştırın. Diğer tarafta, yufkaları açın tereyağ ve sıvıyağı karıştırıp fırçayla yufkaları bolca yağlayın. Her yufka için bir kahve fincanı unu süzgeçle eşit bir şekilde yufkanın üzerine eleyin. Yarımay şeklinde katlayıp tekrar yağ sürün ve kalan unu eleyin. ( 1 kahve fincanı unu 2/3'ü yufka açıkken, yarım ay şeklinde katladıktan sonra 1/3' ü şeklinde eşit olarak dağıtabilirsiniz.) Yufkanın düz tarafına kıymalı harcı koyun rulo şeklinde sarıp, verev şeklinde kesin. Diğer 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Yumurtayı çatalla çırpıp böreklerin üstüne sürdükten sonra çörek otu serpin. Cook Yağlı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsinize börekleri yerleştirip, ısıtılmış 190-200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. (Ortalama 18 adet börek çıkıyor. Afiyet olsun :))

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 527.48 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 235.83 g 357%
Katı Yağ 5.36 g 27%
Kolestrol 16.59 mg 6%
Sodyum 259.41 mg 11%
Toplam Karbonhidrat 21.79 g 7%
Diyet Lifi 0.21 mg 1%
Protein 13.43 g 27%
Kalsiyum 43.53 mg 4%
Demir 0.82 mg 5%
Potasyum 146.69 mg 4%
A Vitamini 407.58 IU 8%
B3 Vitamini 0.22 mg 1%
B6 Vitamini 1.05 mg 53%
E Vitamini 11.03 mg 37%
K Vitamini 0.69 µg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.