1
bayat ekmeğin kabuklarını çıkartın.muntazam dilimlere ayırın.bitkisel yağ bulunan tavada iki yüzünüde kızartın.tabağa alıp bir kenara koyun.sapları kesilmiş yıkanmış mantarları limonlu ve tuzlu suda haşlayın.süzün.bir tavaya bir kaşık margarin koyup,yarım fincan unu kavurun.buna 2 bardak haşladığınız mantar suyunu ilave edin.iyice koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin.bir kapta 2 yumurta sarısını çırpın.2 fincan tavuk suyu ve karabiber ilave edip,pişmekte olan sosa katın.5 dakika kadar pişirdikten sonra mantarlarıda katarak 3 dakika daha ateş üzerinde bırakın.sonra bu mantarlı karışımı kızarmış ekmeklerin üzerine koyarak servis yapın.afiyet olsun.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
166.30 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
2.59 g |
4% |
Katı Yağ |
0.38 g |
2% |
Doymamış Yağ |
0.37 g |
4% |
Kolestrol |
0.25 mg |
0% |
Sodyum |
134.83 mg |
6% |
Toplam Karbonhidrat |
5.68 g |
2% |
Diyet Lifi |
1.25 mg |
4% |
Protein |
7.99 g |
16% |
Kalsiyum |
11.91 mg |
1% |
Demir |
0.93 mg |
5% |
Potasyum |
500.32 mg |
14% |
A Vitamini |
91.77 IU |
2% |
B3 Vitamini |
0.88 mg |
4% |
B6 Vitamini |
1.25 mg |
63% |
B12 Vitamini |
0.05 µg |
0% |
E Vitamini |
1.73 mg |
6% |
K Vitamini |
1.37 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.