# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Taze Kaşar | 1 Su Bardağı |
2 | Zeytin Yağı | 1 Çorba Kaşığı |
3 | Biber Çarliston | 2 Adet |
4 | Yağlı İnek Sütü | 1 Su Bardağı |
5 | Yumurta | 1 Adet |
6 | Sosis | 3 Adet |
7 | Yufka | 1 Yaprak |
8 | Sucuk | 3 Dilim |
Hazırlama: Sucukları ve sosisleri küp şeklinde doğrayın. Çarliston biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küçük kesin. 1 su bardağı kadar taze kaşarı rendeleyin. Teflon tavayı 1 yemek kaşığı zeytinyap ile yağladıktan sonra yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde tavaya yerleştirin. Daha sonra hazırladığınız sucuk, sosis, biberler ve rendelenmiş peyniri tavanın içindeki yufkaya yayarak yerleştirin. Ayrı bir kapta 1 su bardağı sütü ve yumurtayı çırpın. Yufkanın içindeki malzemelerin üstüne dökün. Tavanın dışına sarkan yufkanın kenarlarını ortada birleşecek şekilde kapatın.
Pişirme: Tavanızı pişirmeye hazır şekilde 15 dakika kadar buzdolabınızda bekletin. Sonra önlü arkalı çevirerek kızartın. Afiyet olsun.
Kalori | 890.86 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 70.07 g | 106% |
Katı Yağ | 14.16 g | 71% |
Doymamış Yağ | 2.25 g | 23% |
Kolestrol | 77.81 mg | 26% |
Sodyum | 929.56 mg | 39% |
Toplam Karbonhidrat | 17.62 g | 6% |
Protein | 34.28 g | 69% |
Kalsiyum | 436.43 mg | 44% |
Demir | 1.5 mg | 8% |
Potasyum | 346.35 mg | 10% |
A Vitamini | 169.98 IU | 3% |
B6 Vitamini | 0.4 mg | 20% |
B12 Vitamini | 0.75 µg | 0% |
E Vitamini | 0.83 mg | 3% |
K Vitamini | 2.12 µg | 0% |