# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Yağlı İnek Sütü | 1 Kilogram |
2 | Yumurta | 7 Adet |
3 | Toz Şeker | 2 Su Bardağı |
Kaymaçina Yumurtaların hepsini bütün olarak şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ilave edip çırpmaya bir müddet daha devam ederek pişirmek için tercihen cam bir kaba koyup orta hararetli fırına atın.
1 saat kadar (tatlının üzerinde kahverengi gözenekler meydana gelene kadar) pişirdikten sonra soğutup servis yapın. Afiyet olsun.
Kalori | 891.50 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 9.04 g | 14% |
Sodyum | 486.63 mg | 20% |
Toplam Karbonhidrat | 112.66 g | 38% |
Protein | 21.81 g | 44% |
Kalsiyum | 317.41 mg | 32% |
Demir | 0.47 mg | 3% |
Potasyum | 736.56 mg | 21% |
A Vitamini | 315 IU | 6% |