Padişah Kaymağı - COOK Tüketici Ürünleri
KurumsalOnline Alışveriş

Padişah Kaymağı

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Türk Mutfağı
  • Öğün: LJay Saati
  • Kalori: 1458 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 10 dk / 30 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Un 2 Çorba Kaşığı
2 Toz Şeker 1 Su Bardağı
3 Yarım Yağlı İnek Sütü 1 Litre
4 Pirinç Unu 2 Çorba Kaşığı
5 Damla Sakızı 3 Diş
6 Krem şanti 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

1- Süt ,pirinç unu,un,şeker ve damla sakızları bir tencereye konur ve sürekli karıştırılarak kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha pişirilir.

2

2- Bu karışım soğumaya bırakılır ve 1,5 su bardağı süt ile krem şanti hazırlanır. Soğuyan karışımın içine sürekli karıştırılarak krem şanti eklenir.

3

3- Tatlının üzerine kavrulmuş tel kadayıf ve dövülmüş ceviz konur. Kavrulmuş tel kadayıfı hazırlamak için 2-3 tutam kurutulmuş tel kadayıflar ufalanıp 1 tatlı kaşığı tereyağ ve 1 çorba kaşığı toz şeker ile kavrulur.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 364.67 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 4.11 g 6%
Sodyum 123 mg 5%
Toplam Karbonhidrat 67.04 g 22%
Diyet Lifi 0.1 mg 0%
Protein 9.13 g 18%
Kalsiyum 306 mg 31%
Demir 0.27 mg 2%
Potasyum 383.8 mg 11%
A Vitamini 512.5 IU 10%
B6 Vitamini 0.02 mg 1%
E Vitamini 0.01 mg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.