# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Un | 2 Çorba Kaşığı |
2 | Toz Şeker | 1 Su Bardağı |
3 | Yarım Yağlı İnek Sütü | 1 Litre |
4 | Pirinç Unu | 2 Çorba Kaşığı |
5 | Damla Sakızı | 3 Diş |
6 | Krem şanti | 1 Adet |
1- Süt ,pirinç unu,un,şeker ve damla sakızları bir tencereye konur ve sürekli karıştırılarak kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha pişirilir.
2- Bu karışım soğumaya bırakılır ve 1,5 su bardağı süt ile krem şanti hazırlanır. Soğuyan karışımın içine sürekli karıştırılarak krem şanti eklenir.
3- Tatlının üzerine kavrulmuş tel kadayıf ve dövülmüş ceviz konur. Kavrulmuş tel kadayıfı hazırlamak için 2-3 tutam kurutulmuş tel kadayıflar ufalanıp 1 tatlı kaşığı tereyağ ve 1 çorba kaşığı toz şeker ile kavrulur.
Kalori | 364.67 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 4.11 g | 6% |
Sodyum | 123 mg | 5% |
Toplam Karbonhidrat | 67.04 g | 22% |
Diyet Lifi | 0.1 mg | 0% |
Protein | 9.13 g | 18% |
Kalsiyum | 306 mg | 31% |
Demir | 0.27 mg | 2% |
Potasyum | 383.8 mg | 11% |
A Vitamini | 512.5 IU | 10% |
B6 Vitamini | 0.02 mg | 1% |
E Vitamini | 0.01 mg | 0% |