# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Un | 1 Su Bardağı |
2 | Toz Şeker | 1 Su Bardağı |
3 | Mandalin | 1 Adet |
4 | Margarin | 150 Gram |
5 | Damla Çikolata | 1 Çorba Kaşığı |
6 | Pastörize Süt | 1 Kilogram |
7 | Kırmızı Erik | 2 Adet |
8 | Cook Streç Film (10m) | 1 Adet |
Muhallebinin Hazırlanması: Yağı tencerede erittikten sonra unu ilave edip hızlıca karıştırın. Topaklanmaması için sütü azar azar ekleyerek una yedirin. Şekeri ilave edin. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra mikserle 5 dakika kadar ılınıncaya kadar çırpın. COOK Streç film kaplanmış minik kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğutun. Servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Muhallebiyi kendiniz hazırlamak istemezseniz, üzerinde yazılı tarife göre 1 paket hazır vanilyalı puding kullanabilirsiniz. Bu durumda puding harcına ilave olarak 1 yemek kaşığı mısır nişastası ve 1 yemek kaşığı margarin ekleyin.
Süsleme ve Sunum: Kırmızı erikten yuvarlak parçalar kesip ayak yapmak için muhallebinin altına koyun. Yarım daire şeklinde kestiğiniz erikleri gaga olarak yerleştirin. İki adet damla çikolata ile göz yapın. Eriklerden kestiğiniz ince şeritler ile başlarını süsleyin. Hemen servis yapmayacaksanız yumuşamamaları için buzdolabında bekletin. Arzu ederseniz bir kısmı için ek resimde göreceğiniz gibi üzerine damla çikolatalar ile kalp şekli yapıp meyve dilimleri ile de süsleyebilirsiniz. Sevimli Civcivler servise hazır... Afiyet Olsun.
Kalori | 555.47 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 26.37 g | 40% |
Katı Yağ | 3.9 g | 20% |
Doymamış Yağ | 3.73 g | 37% |
Sodyum | 320.73 mg | 13% |
Toplam Karbonhidrat | 56.08 g | 19% |
Diyet Lifi | 0.06 mg | 0% |
Protein | 10.64 g | 21% |
Kalsiyum | 201.76 mg | 20% |
Demir | 0.07 mg | 0% |
Potasyum | 261.78 mg | 7% |
A Vitamini | 1102.75 IU | 22% |
E Vitamini | 2.26 mg | 8% |
K Vitamini | 0.02 µg | 0% |