# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Esmer Şeker | 6 Çorba Kaşığı |
2 | Karanfil | 4 Dal |
3 | Su | 4 Su Bardağı |
4 | Elma | 6 Adet |
5 | Yağsız İnek Sütü | 1 Su Bardağı |
6 | Taze Nane | 1 Dal |
7 | Kırmızı Toz Gıda Boyası | 1 Tutam |
8 | Light Vanilyalı Puding | 0.5 Paket |
ELMALARIN kabuklarını soyup ortalarını çıkarın ve bir tencereye dizin. Üzerine esmerşeker, su, karanfil, kırmızı toz boya koyup kısık ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirin.
Diğer tarafta light süt ile light vanilyalı pudingi muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Sıcakken, pişen elmaların ortalarına doldurun. Taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın. Afiyet Olsun..
Kalori | 145.11 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 0.34 g | 1% |
Sodyum | 37.66 mg | 2% |
Toplam Karbonhidrat | 34.13 g | 11% |
Diyet Lifi | 2.25 mg | 8% |
Protein | 3.67 g | 7% |
Kalsiyum | 73.88 mg | 7% |
Demir | 1.06 mg | 6% |
Potasyum | 246.46 mg | 7% |
A Vitamini | 116.13 IU | 2% |
E Vitamini | 0.13 mg | 0% |