# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Toz Şeker | 1 Su Bardağı |
2 | Toz Şeker | 1 Tatlı Kaşığı |
3 | Limon | 1 Adet |
4 | Yağlı İnek Sütü | 1 Kilogram |
5 | Yumurta | 1 Adet |
6 | Margarin | 1 Çorba Kaşığı |
7 | Vanilya | 1 Çay Kaşığı |
8 | Buğday Nişastası | 1 Yemek Kaşığı |
9 | Pirinç Unu | 2 Yemek Kaşığı |
10 | Vişne Suyu | 2.5 Su Bardağı |
11 | Mısır Nişastası | 1 Çorba Kaşığı |
Muhallebinin yapılışı: Süt, buğday nişastası, yumurta sarısı, pirinç unu, 1 su bardağı toz şeker , vanilya, margarini koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin. Mikserle 10 dakika çırpın. Kaselere paylaştırın. Soğuyunca buzdolabında 4 saat bekletin.
Üstüne meyve sosunun yapılması: 1 limonun kabuğunu önce rendeleyin sonra suyunu sıkın. Sosu için vişne suyu,1 limonun suyu, mısır nişastası ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri karıştırıp 10 dakika pişirin. Limon kabuğu rendesini ilave edin,karıştırın. Sosu kaselerdeki muhallebilerin üzerine yayın. Arzu ederseniz üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz. Tatlınız servise hazır.....
Kalori | 264.92 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 5.61 g | 9% |
Katı Yağ | 0.19 g | 1% |
Doymamış Yağ | 0.19 g | 2% |
Sodyum | 99.24 mg | 4% |
Toplam Karbonhidrat | 46.78 g | 16% |
Diyet Lifi | 0.05 mg | 0% |
Protein | 7.13 g | 14% |
Kalsiyum | 151.72 mg | 15% |
Demir | 0.16 mg | 1% |
Potasyum | 217.6 mg | 6% |
A Vitamini | 202.14 IU | 4% |
B6 Vitamini | 0.01 mg | 1% |
E Vitamini | 0.11 mg | 0% |