# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Un | 4 Su Bardağı |
2 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
3 | Toz Şeker | 7 Su Bardağı |
4 | Karbonat | 1 Çay Kaşığı |
5 | Su | 6 Su Bardağı |
6 | Tereyağ | 125 Gram |
7 | Ceviz | 1 Su Bardağı |
8 | Limon | 0.5 Adet |
9 | Yağlı İnek Sütü | 1 Su Bardağı |
10 | Yumurta | 1 Adet |
11 | Margarin | 125 Gram |
12 | Buğday Nişastası | 1 Su Bardağı |
13 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Hazırlanış: Yumurta, süt, tuz, yarım limonun suyu ve eritilmiş margarini karıştırınız. Üzerine un ve karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 15-20 dakika dinlenmeye bırakınız. Daha sonra hamuru 5 eşit parçaya bölünüz ve her parçayı bu sefer 10 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz parçaların hepsini merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açınız. Aralarına nişasta serperek 10 parçayı üst üste koyup merdane ile tekrar açınız. Bir su bardağının ağzı ile yufkadan parçalar çıkarınız. Her parçanın içine yarım ceviz koyup yarım ay şeklinde kapatınız. Diğer 4 parça hamura da ayni işlemi yapıp COOK YAĞLI KAĞIT serilmiş fırın tepsisine yerleştiriniz.
Pişirme: Tereyağını eritip tatlıların üstüne gezdiriniz. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üstleri kızarıncaya kadar pişip soğumaya bırakınız.
Şerbeti hazırlama: Malzeme listemizdeki 7 su bardağı tozşeker, 6 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynatınız. Kaynadıktan sonra yarım limonun suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra biraz ılınmaya bırakın. Soğumuş tatlının üzerine, biraz ılıttığımız şerbeti gezdirip çekmesini bekleyiniz. Bu tatlıyı bir gece önceden hazırlayıp şerbetin çekmesini beklerseniz ertesi güne daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
Kalori | 1247.97 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 24.77 g | 38% |
Katı Yağ | 6.87 g | 34% |
Doymamış Yağ | 2.07 g | 21% |
Kolestrol | 14.72 mg | 5% |
Sodyum | 342.27 mg | 14% |
Toplam Karbonhidrat | 190.04 g | 63% |
Protein | 16.57 g | 33% |
Kalsiyum | 40.43 mg | 4% |
Demir | 0.19 mg | 1% |
Potasyum | 68.8 mg | 2% |
A Vitamini | 759.8 IU | 15% |
E Vitamini | 1.47 mg | 5% |
K Vitamini | 0.01 µg | 0% |