# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Toz Şeker | 1.5 Su Bardağı |
2 | Teflon Tencere | 1 Adet |
3 | Çilek | 1 Su Bardağı |
4 | Yaban Mersini | 1 Su Bardağı |
5 | Böğürtlen | 1 Su Bardağı |
6 | Frambuaz | 1 Su Bardağı |
7 | Buğday Nişastası | 1 Çorba Kaşığı |
8 | Cook Desenli Streç Film | 1 Adet |
Hazırlanışı Ocağın altını açın. Frambuaz, böğürtlen ve yaban mersinini tencerenin içerisine boşaltın.
Hazırlanışı (devam) Bütün çilekleri dört parça olacak şekilde kesin ve tencereye ekleyin.
Hazırlanışı (devam) Şekeri ilave edin. Şeker katılaşmasını sağlayacaktır. Daha sonra kaynamaya bırakın.
Nişasta Hazırlanışı Kaynayan karışımın suyundan ve meyvelerinden birkaç kaşık ayrı bir kaba alın ve bir çatal yardımıyla nişasta ile karıştırın.
Hazırlanışı (devam) Oluşan nişastalı karışımı tencerenin içine boşaltın. Meyveleri ezmeden belirli bir süre karıştırın.
Hazırlanışı (devam) Oluşan karışımı seçeceğiniz büyüklükteki kaplara boşaltın ve soğuması için üzerini streçleyip dolaba kaldırın.
Servis Sunumlarınızda fark yaratmak amacı ile COOK Desenli Streç Film kullanabilirsiniz. Dilerseniz üzerine 1 top dondurma koyup servis de yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Kalori | 265.50 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 0.88 g | 1% |
Sodyum | 1.33 mg | 0% |
Toplam Karbonhidrat | 68.81 g | 23% |
Diyet Lifi | 4.1 mg | 14% |
Protein | 5.74 g | 11% |
Kalsiyum | 18.66 mg | 2% |
Demir | 0.6 mg | 3% |
Potasyum | 104.33 mg | 3% |
A Vitamini | 82.33 IU | 2% |
E Vitamini | 0.87 mg | 3% |
K Vitamini | 7.03 µg | 0% |