1
Baravez: Fransız mutfağında yemeklerden sonra mideyi rahatlatması adına yapılan bir tatlıdır.
Jelatinleri sıcak suda eritin. Çileği püre haline getirin. 2 adet yumurtanın sarılarını börek, kurabiye, v.b. yapımında kullanmak üzere ayırın. Aklarını ise şekerle birlikte kar haline gelene dek çırpın. Jelatin ve çilek püresiyle karıştırın.
Dört adet küçük sufle kabına bu karışımı dökün.
3 saat kadar buzdolabında bırakıp donmasını bekleyin. Birkaç saat sonra yuvarlak bir tabağa ters çevirip çıkartın.
Çileklerle süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
675.75 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
0.58 g |
1% |
Sodyum |
104.25 mg |
4% |
Toplam Karbonhidrat |
65.18 g |
22% |
Protein |
148.38 g |
297% |
Kalsiyum |
5.19 mg |
1% |
Demir |
0.06 mg |
0% |
Potasyum |
101.88 mg |
3% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.