# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Yağlı İnek Sütü | 4 Su Bardağı |
2 | Buğday Nişastası | 2 Yemek Kaşığı |
3 | Toz Şeker | 2 Yemek Kaşığı |
4 | Vişne | 1 Su Bardağı |
5 | Antep Fıstığı | 1 Paket |
6 | Cook Desenli Streç Film | 1 Adet |
7 | Tarçın | 1 Tutam |
Haytaylı Tatlısı İlk önce sütü altı yanan tencereye boşaltın ve biraz kaynamasını bekleyin.
Süt kaynarken buğday nişastasını ayrı bir kaba koyun ve üzerine biraz kaynamış sütten ilave edip, topaklanmaması için karıştırın.
Daha sonra sütün içine ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
Bu sırada ayrı bir tencereye önce vişne suyunu sonra şekeri ekleyip şerbet olana kadar karıştırın. Şerbet kaynadıktan hemen sonra değil de soğuduktan sonra tatlıya dökün, bu tatlının parçalanmasını önler.
Diğer yandan tel yardımıyla muhallebiyi sürekli karıştırarak nişastanın dibini tutmasını engelleyin. Muhallebide koyulaştıktan sonra ocaktan alın.
Servis tabağınızı alın, ilk önce altları vişne ile süsleyin. Sonra üstlerine muhallebiden dökün ve daha sonra üstünü streç filmle kapatıp buzdolabına koyun.
Soğuduktan sonra servise sunabilirsiniz, afiyet olsun.
Kalori | 1186.45 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 57.05 g | 86% |
Sodyum | 99.5 mg | 4% |
Toplam Karbonhidrat | 75.38 g | 25% |
Diyet Lifi | 0.75 mg | 3% |
Protein | 57.33 g | 115% |
Kalsiyum | 247.8 mg | 25% |
Demir | 0.36 mg | 2% |
Potasyum | 390.4 mg | 11% |
A Vitamini | 893.25 IU | 18% |
B6 Vitamini | 0.02 mg | 1% |
E Vitamini | 0.03 mg | 0% |