# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Toz Şeker | 175 Gram |
2 | Ananas | 1 Dilim |
3 | Fındık | 50 Gram |
4 | Kivi | 1 Adet |
5 | Yumurta | 3 Adet |
6 | Krema | 100 Gram |
7 | Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Hazırlama: Fırınınızı önceden 140 derecede ısıtın. Fırın tepsinize COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı serin. 50 gr. (yarım su bardağı) fındığı mutfak robotunda çekin veya küçük parçalar halinde kesin. Mikserle 3 yumurtanın akını çırpın. 175 gr. (0.75 su bardağı) toz şekeri azar azar ilave edip yoğun ve parlak bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin. Fındıkların üçte ikisini karışıma ekleyip karıştırın.
Pişirme: Karışımı Yağlı kağıdın üzerine 10 daire şeklinde paylaştırın. Kalan fındıkları 5 dairenin üzerine serpin. Diğer 5 dairenin üzerini piştikten sonra meyve yerleştirebilmemiz için kaşığın arkası ile hafifçe yassılaştırın. 65-70 dakika kadar iyice piştikten sonra yağlı kağıdın üzerinden dikkatlice alıp soğumaları için bekleyin. Bu arada kremayı iyice yoğunlaşana kadar çırpın. Meyvelerinizi şekilli olarak kesin. Soğumuş olan bezelerden fındıksız olanlarının üzerine biraz krema koyup hazırladığınız meyveleri yerleştirin. Afiyet olsun.
Kalori | 234.21 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 5.21 g | 8% |
Katı Yağ | 1.44 g | 7% |
Kolestrol | 16.63 mg | 6% |
Sodyum | 88.5 mg | 4% |
Toplam Karbonhidrat | 26.85 g | 9% |
Protein | 5.02 g | 10% |
Kalsiyum | 23.43 mg | 2% |
Demir | 0.13 mg | 1% |
Potasyum | 142.79 mg | 4% |
A Vitamini | 180.25 IU | 4% |
E Vitamini | 0.28 mg | 1% |
K Vitamini | 6.32 µg | 0% |