# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Sızma Zeytin Yağı | 2 Çorba Kaşığı |
2 | Un | 2 Çorba Kaşığı |
3 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
4 | Toz Şeker | 1 Kahve Fincanı |
5 | Pudra Şekeri | 1 Çorba Kaşığı |
6 | Ananas Suyu | 6 Çorba Kaşığı |
7 | Portakal | 0.5 Adet |
8 | Yağsız İnek Sütü | 2 Çay Bardağı |
9 | Yumurta | 2 Adet |
10 | Kabartma Tozu | 1 Tatlı Kaşığı |
11 | Sufle Kabı | 6 Adet |
Hazırlama: Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yarım portakalın kabuğunu rendeleyin. Yumurtanın sarısını ve beyazlarını ayırın.
Yarım su bardağı kapasiteli sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın. Kalan yağı, şeker ve yumurta sarısı ile köpükleşinceye dek çırpın. Portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve elenmiş unu azar azar ilave edin. Ayrı bir kapta Ananas suyu ve sütü mikserle karıştırın. Sonra yumurtalı harcı azar azar ilave edin. 1 tutam tuzla çırpılmış yumurta aklarını ekleyip çırpmaya devam edin.
Pişirme: Karışımı sufle kaplarına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verip 30-35 dak. pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet Olsun
Kalori | 165.56 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 0.62 g | 1% |
Sodyum | 302.55 mg | 13% |
Toplam Karbonhidrat | 14.38 g | 5% |
Diyet Lifi | 0.08 mg | 0% |
Protein | 4.96 g | 10% |
Kalsiyum | 45.15 mg | 5% |
Demir | 0.1 mg | 1% |
Potasyum | 123.3 mg | 4% |
A Vitamini | 88 IU | 2% |