# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Un | 200 Gram |
2 | Toz Şeker | 100 Gram |
3 | Toz Şeker | 1 Su Bardağı |
4 | Tereyağ | 75 Gram |
5 | Elma | 3 Adet |
6 | Fındık | 150 Gram |
7 | Armut | 3 Adet |
8 | Dondurulmuş Vişne | 1 Su Bardağı |
9 | Dondurulmuş Böğürtlen | 1 Su Bardağı |
Hazırlanışı: Elma ve armutları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın ve bir tencereye koyun. 1 su bardağı toz şekeri üstüne döküp karıştırın. Tencerenizin kapağını kapatıp kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. 1 su bardağı vişne ve 1 su bardağı böğürtleni de tencereye ilave edip 5 dakika kadar daha yine kısık ateşte pişirin. Fırında kullanacağınız cam kaba döküp soğumaya bırakın. Crumble hazırlamak için, başka bir kabın içinde 200 gram un, 75 gram oda sıcaklığındaki tereyağ ve 100 gram toz şekeri karıştırıp avucunuzun içine alarak ekmek ufalar gibi yağı yiyene kadar karıştırın. Soğumuş olan cam kabınızdaki meyvelerin üzerine serpiştirin. Fındıkları da ortadan ikiye bölüp üzerine koyun.
Pişirme: 150 derece sıcaklıktaki fırında 40 dakika pişirin. Oda sıcaklığında olunca servis yapın. Afiyet Olsun.
Kalori | 333.81 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 7.59 g | 12% |
Katı Yağ | 2.57 g | 13% |
Kolestrol | 7.95 mg | 3% |
Sodyum | 34.45 mg | 1% |
Toplam Karbonhidrat | 50.9 g | 17% |
Diyet Lifi | 0.68 mg | 2% |
Protein | 8.43 g | 17% |
Kalsiyum | 14.36 mg | 1% |
Demir | 0.38 mg | 2% |
Potasyum | 92.07 mg | 3% |
A Vitamini | 338.59 IU | 7% |
B6 Vitamini | 0.04 mg | 2% |
E Vitamini | 0.42 mg | 1% |
K Vitamini | 4.26 µg | 0% |