1
Hazırlama ve Pişirme:
Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra orta boy tencereye aktarın ve üzerine 6 su bardağı suyu ekledikten sonra kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlayıp da pirinç yumuşayınca da toz şekeri ilave edin ve arada karıştırın. 15 dakika daha pişirin zerdaçalı, gül suyunu içine koyup karıştırdıktan
sonra azar azar ve sürekli karıştırarak tenceredeki şekerli karışıma ilave edin. Karışımı 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Kaselere paylaştırıp kuş üzümü ve fıstıkla süsleyin.
afiyet olsun
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
406.25 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
10.57 g |
16% |
Sodyum |
13 mg |
1% |
Toplam Karbonhidrat |
103.6 g |
35% |
Protein |
0.57 g |
1% |
Kalsiyum |
10 mg |
1% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.