1
Bir adet orta büyüklükteki karpuzun önce tepesini kesip çıkarın. Bu parçayı daha sonra kullanılmak üzere bir kenara ayırın. Daha sonra karpuzu ortadan ikiye ayırın. Görünen çekirdeklerini mümkün olduğunca ayıklayın. Daha sonra dondurma kaşığı ile karpuzun içinden küçük toplar çıkarıp bir kapta biriktirin. Karpuzun içte kalan kısımlarını da bir çorba kaşığı yardımı ile çıkarıp, düzgün bir iç yüzey elde edin.
Dondurma kaşığı ile ayırmış olduğunuz karpuz toplarını, içi ayıklanan karpuz kabuğunun içine yerleştirip, aralarını nane yaprakları ile süsleyin. Birkaç tane kürdan yardımıyla, daha önce kesmiş olduğunuz karpuzun tepe kısmını karpuz kabuğunun üzerine şemsiye şekli verecek biçimde saplayarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun :))
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
8.13 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
0.06 g |
0% |
Toplam Karbonhidrat |
2.38 g |
1% |
Protein |
1.11 g |
2% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.