1
Tel kadayıfı, kesme tahtasında küçük küçük kıyın, elinizle ufalayın. Pişirme tenceresinde 1 çay kaşığı tereyağ ile sık sık karıştırarak kavurun. Altını söndürün ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içine minik minik ufalanmış ceviz (ben ceviz rendesi kullandım) ve esmer şekeri ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımın yarısını cam bir kaseye yayın.
Diğer tarafta arasının muhallebisini pişirmek için verilen miktarlardaki un, şeker ve süt ile muhallebisini pişirin. Muhallebi soğuyunca kremayı ekleyip mikserle çırpın. Daha sonra dondurulmuş vişneyi de ekleyip kaşıkla karıştırın.
Bu karışımı, daha önce cam kaseye yaydığınız kadayıfın üzerine döküp, ayırdığınız kadayıfın diğer yasını da en üstüne dökün. En tepesine birkaç vişne tanesi koyarak süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :))
Not : Aynı tarifi, muhallebinin arasına vişne yerine portakal kabuğu rendesi ve minik doğranmış portakal dilimleri ilave ederek de yapabilirsiniz.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
564.37 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
14.19 g |
22% |
Katı Yağ |
3.97 g |
20% |
Kolestrol |
44.77 mg |
15% |
Sodyum |
166.3 mg |
7% |
Toplam Karbonhidrat |
81.24 g |
27% |
Protein |
13.54 g |
27% |
Kalsiyum |
327.94 mg |
33% |
Demir |
3.66 mg |
20% |
Potasyum |
687.3 mg |
20% |
A Vitamini |
1516.51 IU |
30% |
B6 Vitamini |
0.08 mg |
4% |
E Vitamini |
0.22 mg |
1% |
K Vitamini |
1.31 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.