1
Çam fıstığını, irmiği ve margarini bir tencereye koyalım. Tahta kaşıkla, ağır ateşte karıştırarak kavuralım. Ateşin harlı olmamasına dikkat edelim. Fıstıklar pembeleşip irmikte meyane kokusu gelmeye başlayınca kavrulmuş demektir. Ateşi iyice azaltalım. Sütü ilave edelim bir iki karıştıralım. Süt soğuk olmalı. 5-10 dakika kendi haline bırakalım. Sonra toz şekeri koyalım. Karıştırıp kapağını kapatalım. Bu sefer 15-20 dakika bırakalım demlensin, taneleşsin. Ilınınca orta boy kaseye helvadan bir miktar koyup içini çukurlaştıralım. Buraya dondurma koyup, servis tabağına ters çevirelim. Süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
6571.50 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
179.05 g |
271% |
Katı Yağ |
7.6 g |
38% |
Doymamış Yağ |
7.45 g |
75% |
Kolestrol |
350 mg |
117% |
Sodyum |
1637.5 mg |
68% |
Toplam Karbonhidrat |
1177.5 g |
393% |
Protein |
106.15 g |
212% |
Kalsiyum |
1736.5 mg |
174% |
Demir |
0.05 mg |
0% |
Potasyum |
769 mg |
22% |
A Vitamini |
5235.5 IU |
105% |
E Vitamini |
4.5 mg |
15% |
K Vitamini |
0.05 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.