1
ELMA ŞEKERİ TARİFİ Elma Şekeri YapılışıElmaları iyice yıkayıp, kurulayalım ve 30 dakika buzdolabında bekletelim. (Elmaları şekere bulayınca elmaların üzerinde şekerin donması için)Şerbeti için; tencereye suyu, toz şekeri koyalım ve 15-20 dakika kaynatalım. ( Şerbet karamelize olmalı, kıvamını anlamak için elmayı batırıp kontrol edebilirsiniz. )İçine limon suyunu, kırmızı gıda boyasını ilave edip, karıştıralım ve ocaktan alalım.Elmaları buzdolabından çıkarıp, iyice kurulayalım ve diplerine sopa batıralım.Elmaların her yeri şerbete bulanana kadar şerbetin içinde dolaştıralım ve COOK Pişirme Kağıdı üzerine dizip, soğumaya bırakalım.Elma Şekerini çıtır çıtır olması için 1 saat dinlendirelim. ( Daha önce yemeğe çalışırsanız dişlerinize yapışabilir. )
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
319.96 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
0.2 g |
0% |
Sodyum |
2 mg |
0% |
Toplam Karbonhidrat |
83.03 g |
28% |
Diyet Lifi |
2.25 mg |
8% |
Protein |
0.38 g |
1% |
Kalsiyum |
8.55 mg |
1% |
Demir |
0.13 mg |
1% |
Potasyum |
113.13 mg |
3% |
A Vitamini |
48.13 IU |
1% |
E Vitamini |
0.13 mg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.