1
Zeytinyağı ve bahratlar bir kasede iyice harmanlanır. İçerisine sarımsak, 1 kaşık yoğurt, salça ve adaçayı yaprakları eklenerek en az 2 saat buzdolabında bekletilir. Daha sonra pişirmeye yakın patatesler ve biberler küp şeklinde doğranır. Tüm malzeme fırın torbasına yerleştirilir. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirilir. Sıcak olarak servis edilir. Servis tabağını adaçayı yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
370.58 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
20.74 g |
31% |
Katı Yağ |
0.01 g |
0% |
Kolestrol |
0.71 mg |
0% |
Sodyum |
329.57 mg |
14% |
Toplam Karbonhidrat |
11.24 g |
4% |
Diyet Lifi |
0.16 mg |
1% |
Protein |
37.04 g |
74% |
Kalsiyum |
27.16 mg |
3% |
Demir |
0.77 mg |
4% |
Potasyum |
240.35 mg |
7% |
A Vitamini |
285.97 IU |
6% |
B1 Vitamini |
0.01 mg |
1% |
B3 Vitamini |
0.25 mg |
1% |
B6 Vitamini |
0.18 mg |
9% |
E Vitamini |
1.49 mg |
5% |
K Vitamini |
1.76 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.