# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Yağsız Kıyma | 1 Kilogram |
2 | Böbrek Yağı | 150 Gram |
3 | Soğan | 2 Adet |
4 | Karbonat | 2 Çay Kaşığı |
5 | Süt Tozu | 2 Yemek Kaşığı |
6 | Yumurta | 1 Adet |
İnegöl Köfte Kıyma ve böbrek yağını yoğurun ve kıyma makinesinde çekin. İki baş soğanı rendeleyin. Karbonat, süt tozu ve yumurta sarısı da kıymalı karışıma ekleyin, iyice karıştırarak yoğurun ve tekrar kıyma makinesinden geçirin. Bu karışımı bir gün dinlendirin.
Daha sonra ıslak avuçla sıkarak çiğ köfte şekli verin. Hazırlanan köfteyi ister fırında ister ızgarada iyice pişirin. Afiyet olsun.
Kalori | 64.19 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 0.3 g | 0% |
Katı Yağ | 0.1 g | 1% |
Doymamış Yağ | 0.08 g | 1% |
Kolestrol | 0.73 mg | 0% |
Sodyum | 59.06 mg | 2% |
Toplam Karbonhidrat | 0.7 g | 0% |
Protein | 5.08 g | 10% |
Kalsiyum | 8.19 mg | 1% |
Demir | 0.35 mg | 2% |
Potasyum | 216.34 mg | 6% |
A Vitamini | 568.35 IU | 11% |
B1 Vitamini | 0.01 mg | 1% |
B2 Vitamini | 0.01 mg | 1% |
B3 Vitamini | 0.47 mg | 2% |
B5 Vitamini | 0.02 mg | 0% |
B6 Vitamini | 4.01 mg | 201% |
E Vitamini | 0.75 mg | 3% |