# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
2 | Karabiber | 1 Tutam |
3 | Maydanoz | 0.5 Demet |
4 | Pul Kırmızıbiber | 1 Tutam |
5 | Tereyağ | 1.5 Yemek Kaşığı |
6 | Dana Kıyma | 400 Gram |
7 | Sarımsak | 4 Diş |
8 | Domates Püresi | 1 Su Bardağı |
9 | Lavaş Ekmeği | 4 Yaprak |
10 | Cook Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
11 | Cook Polietilen Streç Film | 1 Adet |
Hazırlama: Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Orta yağlı dana kıymasını, sarımsakları, maydonoz, tuz ve baharatları derin bir kapta yoğurun. Üzerini, gıda ile temas edeceğinden COOK Polietilen streç film ile kapatın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Elinizi ayçiçek yağı ve su ile ıslatın. Etten ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük bezeler koparın ve şişe takarmış gibi şekil verin.
Pişirme: COOK yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yaptığınız köfteleri dizin daha sonra biraz piştikten sonra çıkartıp lavaşlara sarın. Biraz daha ısıtın sonra çıkartıp kesip soslayın. Üzerine kullanacağınız Sosunu hazırlamak için: 1 su bardağı domates püresi, 1.5 yemek kaşığı tereyağ, biraz tuz, karabiber ve pulbiberi tavada karıştırınız. Kebabınızın yanına arzu ederseniz Meyhane Pilavı da yapabilirsiniz..... Afiyet olsun
Kalori | 412.37 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 22.27 g | 34% |
Katı Yağ | 1.32 g | 7% |
Kolestrol | 3.98 mg | 1% |
Sodyum | 346.09 mg | 14% |
Toplam Karbonhidrat | 42.77 g | 14% |
Diyet Lifi | 0.61 mg | 2% |
Protein | 27.14 g | 54% |
Kalsiyum | 29.24 mg | 3% |
Demir | 0.91 mg | 5% |
Potasyum | 39.95 mg | 1% |
A Vitamini | 768.72 IU | 15% |
B6 Vitamini | 0.09 mg | 5% |
E Vitamini | 0.14 mg | 0% |
K Vitamini | 138.15 µg | 0% |