1
yapılışı
Öncelikle kuyruk yağı erimesi için ocağa koyulur. Eriyen kuyruk yağı biraz soğutulduktan sonra tuzda ilave edilip kuşbaşı etlerle karıştırılır. Diğer yanda patlıcanlar pijama deseni soyulup dört parçaya ayrılır ve tuzlu suya bırakılır. Domateslerin kabuğu soyulur, biberlerin içi çıkartılıp ikiye bölünerek hazırlanır. Fırın tepsinin tamamını kapatacak şekilde cook yağlı kağıt serilir, etler tam ortaya gelecek şekilde yerleştirilir ve cook kağıtla kapatılıp iyice yağlanır. Fırın tepsisine 3 bardak su eklenip 200derece fırında 80 dk. pişirilir. 80dk piştikten sonra tepsinin kenarında kalan yerlere önceden hazırlanan sebzeler tereyağı ve zeytinyağı ile harmanlandıktan sonra eklenir ve fırında 80dk daha pişirdikten sonra Tepsi Kebabı sunuma hazır olur.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
778.50 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
74.13 g |
112% |
Doymamış Yağ |
0.17 g |
2% |
Kolestrol |
0.25 mg |
0% |
Sodyum |
404.83 mg |
17% |
Toplam Karbonhidrat |
15.6 g |
5% |
Diyet Lifi |
3.85 mg |
13% |
Protein |
68.88 g |
138% |
Kalsiyum |
60.2 mg |
6% |
Demir |
1.97 mg |
11% |
Potasyum |
987.49 mg |
28% |
A Vitamini |
1554.7 IU |
31% |
B1 Vitamini |
0.15 mg |
10% |
B2 Vitamini |
0.13 mg |
8% |
B3 Vitamini |
0.23 mg |
1% |
B6 Vitamini |
0.51 mg |
26% |
E Vitamini |
5.71 mg |
19% |
K Vitamini |
0.6 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.