1
Ayıklanmış enginarları,soğan,yarım limon suyu ve tuz ile üzerine çıkacak kadar su koyarak yumuşayıncaya kadar haşlayın.iki su bardağı pirinci sıcak suda 29 dakika ıslatın.suyunu süzdükten sonra, 1 çorba kaşığı zeytinyağı 3 su bardağı su ve kesmeşeker ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.10 dakika demlendikten sonra bir kaseye alın.içine iri doğranmış enginar,mantar ,ince kıyılmış dereotu ,taze soğan ,fesleğen ,küp doğranmış kırmızı ve sarı biber ve bezelye katın.kalan zeytinyağı,ve limon suyunu ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın.üzerini kiraz domates ile süsleyerek servis yapın.afiyet olsun.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
566.61 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
7.88 g |
12% |
Kolestrol |
0.55 mg |
0% |
Sodyum |
28.59 mg |
1% |
Toplam Karbonhidrat |
111.11 g |
37% |
Diyet Lifi |
3.8 mg |
13% |
Protein |
20.73 g |
41% |
Kalsiyum |
150.51 mg |
15% |
Demir |
4.94 mg |
27% |
Potasyum |
782.23 mg |
22% |
A Vitamini |
2038.35 IU |
41% |
B3 Vitamini |
1.94 mg |
10% |
B6 Vitamini |
10.87 mg |
544% |
B12 Vitamini |
0.05 µg |
0% |
E Vitamini |
4.03 mg |
13% |
K Vitamini |
0.3 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.