# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Riviera Zeytin Yağı | 1 Çay Bardağı |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
3 | Dereotu | 1 Dal |
4 | Karabiber | 1 Tutam |
5 | Kuş Üzümü | 1 Çorba Kaşığı |
6 | Maydanoz | 1 Dal |
7 | Baldo Pirinç | 1 Su Bardağı |
8 | Soğan | 2 Adet |
9 | Asma Yaprağı | 150 Gram |
10 | Mezgit | 2 Adet |
11 | Taze Nane | 1 Dal |
12 | Dolmalık Fıstık | 1 Tatlı Kaşığı |
Hazırlanış: Naneyi, maydanozu ve dereotunu iyice yıkayın. Herbirini bir çorba kaşığı olacak kadar ince kıyın. Balığı kaynar suda biraz haşlayın. Küçük parçalara ayırın.
Pişirme: Soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin. Pirinci ekleyip hafifçe kavurun. Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin. Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın. Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun. Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın. Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin. 1/2 su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Servis: Servis tabağınıza aldıktan sonra süsleyerek sunabilirsiniz.
Kalori | 322.57 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 17.74 g | 27% |
Kolestrol | 14.71 mg | 5% |
Sodyum | 243.27 mg | 10% |
Toplam Karbonhidrat | 28.69 g | 10% |
Diyet Lifi | 0.02 mg | 0% |
Protein | 13.52 g | 27% |
Kalsiyum | 3.91 mg | 0% |
Demir | 0.56 mg | 3% |
Potasyum | 342.63 mg | 10% |
A Vitamini | 655.47 IU | 13% |
B3 Vitamini | 0.47 mg | 2% |
B6 Vitamini | 4.27 mg | 214% |
E Vitamini | 3.19 mg | 11% |
K Vitamini | 7.38 µg | 0% |