# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Taze Fasulye | 1 Kilogram |
2 | Zeytin Yağı | 1 Su Bardağı |
3 | Toz Şeker | 2 Tatlı Kaşığı |
4 | Sofra Tuzu | 1 Tatlı Kaşığı |
5 | Soğan | 2 Adet |
6 | Domates | 3 Adet |
7 | Nar Ekşisi | 2 Yemek Kaşığı |
8 | Sarımsak | 3 Diş |
9 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Zeytinyağlı Fasulye İlk önce 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını tencereye koyun daha sonra fasulyeleri üzerine ekleyin.
Domatesleri halka halka doğrayın ve fasulyelerin üzerine dizin.
Kuru soğanı ortadan kesip yarım ay şeklinde doğrayın ve onları da tencereye ekleyin. Daha sonra sarımsakları da 3 parça doğrayıp ekleyin.
1 tatlı kaşığı kadar toz şekeri, nar ekşisini ve tuzu ilave edin.
Kesilmiş olan yağlı kağıdı zeytinyağlının üstüne yerleştirin, böylece kendi buharında pişmesi sağlanacak.
Tencerenin kapağını kapatın ve 25 dakika pişirdikten sonra servise sunun, afiyet olsun.
Kalori | 573.40 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 50.43 g | 76% |
Katı Yağ | 0.01 g | 0% |
Kolestrol | 0.32 mg | 0% |
Sodyum | 507.7 mg | 21% |
Toplam Karbonhidrat | 23.16 g | 8% |
Diyet Lifi | 10.04 mg | 33% |
Protein | 13.4 g | 27% |
Kalsiyum | 116.14 mg | 12% |
Demir | 4.93 mg | 27% |
Potasyum | 933.8 mg | 27% |
A Vitamini | 3131.7 IU | 63% |
B1 Vitamini | 0.04 mg | 3% |
B2 Vitamini | 0.04 mg | 2% |
B3 Vitamini | 0.53 mg | 3% |
B6 Vitamini | 4.4 mg | 220% |
E Vitamini | 10.07 mg | 34% |
K Vitamini | 3.47 µg | 0% |