# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 1 Su Bardağı |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tatlı Kaşığı |
3 | Karabiber | 1 Tatlı Kaşığı |
4 | Kuş Üzümü | 1 Çorba Kaşığı |
5 | Baldo Pirinç | 1 Su Bardağı |
6 | Soğan | 4 Adet |
7 | Asma Yaprağı | 0.5 Kilogram |
8 | Dolmalık Fıstık | 1 Çorba Kaşığı |
9 | Vişne Suyu | 2 Su Bardağı |
10 | Vişne | 200 Gram |
Hazırlama: Zeytinyağının yarısı tencereye koyun, ince kıyılmış soğanlari atin. Yumuşamaya başlayınca fıstık ve üzüm ekleyin. Pirinci ekleyin kavurun. 5 dakika sonra tuz, karabiber, vişnenin yarısı ve 1 su bardağı vişne suyu katın. Ateşi kapatin. Kapaklı olarak 20 dakika dinlendirin. Taze asma yaprakları sıcak suda 2-3 dakika tutun ve çıkarın. Sonra damarlı kısım üste gelecek şekilde tabağa yayın, 1 tatlı kaşığı kadar iç koyun, sağdan soldan kapattıktan sonra rulo yapın.
Pişirme: Tencereye dizin. Üzerine kalan zeytinyağı, 1 baradak vişne suyu ve kalan vişneleri koyun. Bir tabak kapatın, sonra kapağı kapatın. Kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin. Servis tabağına alıp süsleyin. Afiyet olsun
Kalori | 257.45 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 17.1 g | 26% |
Kolestrol | 0.16 mg | 0% |
Sodyum | 164.98 mg | 7% |
Toplam Karbonhidrat | 21.45 g | 7% |
Diyet Lifi | 0.25 mg | 1% |
Protein | 5.82 g | 12% |
Kalsiyum | 4.67 mg | 0% |
Demir | 0.68 mg | 4% |
Potasyum | 242.6 mg | 7% |
A Vitamini | 965 IU | 19% |
B3 Vitamini | 0.58 mg | 3% |
B6 Vitamini | 5.35 mg | 268% |
E Vitamini | 3.4 mg | 11% |
K Vitamini | 1.68 µg | 0% |