# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 1 Su Bardağı |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
3 | Toz Şeker | 1 Çorba Kaşığı |
4 | Dereotu | 0.5 Demet |
5 | Karabiber | 1 Tutam |
6 | Tarçın | 1 Çay Kaşığı |
7 | Yenibahar | 0.5 Çay Kaşığı |
8 | Baldo Pirinç | 2 Su Bardağı |
9 | Beyaz Lahana | 1 Adet |
10 | Soğan | 4 Adet |
11 | Taze Nane | 0.5 Demet |
12 | Dondurulmuş Vişne | 0.5 Su Bardağı |
Hazırlama: Lahananın dip kısmındaki sert kısmı bıçakla oyarak çıkartın. Ocakta kaynayan suyun içine lahanayı bütün olarak oyduğunuz kısım alta gelecek şekilde koyun. 5 dakika haşladıktan sonra sudan çıkarın ve yapraklarını ayırın. Soğuduktan sonra yaprakları enine 3 parmak kalığında şerit şeklinde kesin. Zeytinyağını bir tencereye alın ve kıyılmış soğanı, tuz ile birlikte kavurun. Yıkanmış pirinci katıp kısık ateşte 5 dakika kavurun ve üzerine 1 su bardağı kaynar su ilave edin. Suyunu çekince tencereyi ocaktan alın ve ağzını kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın. Kıyılmış nana, dereotu, tozşekeri, tarçın, karabiber, yenibahar, tuzu katın. Tüm malzemeyi karıştırın ve vişneyi ekleyin.
Pişirme: 1 adet lahana şeridinin uç kısmına iç harçtan koyup muska şeklinde sarın. Lahana ve iç harç bitene kadar aynı işleme devam edin. Sarmaları tencereye dizin ve üzerine 2 su bardağı kaynar suyu ilave edip ağır ateşte pişirmeye bırakın. Suyunu çekince ocaktan alın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Afiyet Olsun.
Kalori | 502.74 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 29.07 g | 44% |
Kolestrol | 0.18 mg | 0% |
Sodyum | 190.85 mg | 8% |
Toplam Karbonhidrat | 49.91 g | 17% |
Diyet Lifi | 0.11 mg | 0% |
Protein | 8.57 g | 17% |
Kalsiyum | 14.53 mg | 1% |
Demir | 1.14 mg | 6% |
Potasyum | 247.25 mg | 7% |
A Vitamini | 1296.86 IU | 26% |
B3 Vitamini | 0.63 mg | 3% |
B6 Vitamini | 5.73 mg | 287% |
E Vitamini | 5.18 mg | 17% |
K Vitamini | 2.71 µg | 0% |