# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 0.5 Çay Bardağı |
2 | Portakal Suyu | 1.5 Su Bardağı |
3 | Su | 0.5 Su Bardağı |
4 | Havuç | 2 Adet |
5 | Patates | 1 Adet |
6 | Soğan | 1 Adet |
7 | Kereviz | 1.5 Kilogram |
Hazırlama: Kerevizlerin ve patatesin kabuklarını soyup kare şeklinde doğrayınız. Havuçları soyduktan sonra arzunuza göre kare veya dilim şeklinde kesiniz. Soğanı yemeklik doğraya bileceğiniz gibi rendenin kalın tarafı ile de rendeleyebilirsiniz. 1.5 su bardağı hazır doğal portakal suyu kullanabileceğiniz gibi ortalama 6 büyük boy portakalı sıkarak da 1.5 su bardağı portakal suyu elde edebilirsiniz.
Pişirme: Tencerenize zeytinyağınızı koyduktan sonra soğan, kereviz, patates ve havucu ilave edin. Portakal suyu ve yarım su bardağı kadar daha su ekleyip kısık ateşte malzemeleriniz yumuşayıncaya kadar pişiriniz. NOT: Malzemeler yumuşamış ama tencerenizde yemeğin suyu çok kalırsa servis yapacağınız tabağa delikli bir kepçe ile malzemeleri alın. Tencerenin altını açıp suyunu koyu bir kıvama gelene kadar kaynatıp servis tabağındakilerin üstüne dökün. Bu şekilde daha da lezzetli olduğunu göreceksiniz .. Afiyet olsun.
Kalori | 113.75 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 6.54 g | 10% |
Kolestrol | 0.03 mg | 0% |
Sodyum | 166.8 mg | 7% |
Toplam Karbonhidrat | 11.61 g | 4% |
Diyet Lifi | 3.31 mg | 11% |
Protein | 2.77 g | 6% |
Kalsiyum | 77.39 mg | 8% |
Demir | 0.69 mg | 4% |
Potasyum | 104.9 mg | 3% |
A Vitamini | 4420.77 IU | 88% |
B1 Vitamini | 0.02 mg | 1% |
B2 Vitamini | 0.02 mg | 1% |
B3 Vitamini | 0.41 mg | 2% |
B6 Vitamini | 1.29 mg | 65% |
E Vitamini | 2.03 mg | 7% |
K Vitamini | 55.51 µg | 0% |