1
Temizlenmiş enginarlar,tuzlu limon suyuna konur.doğranmış soğanlar yağda kısa bir süre kavrulur.enginarlar sapları ile birlikte bütün olarak tencereye konulur.tencerenin kenarından 2-3 bardak su konulur.enginarlar yarım pişirilir.enginarlara,kabuğu çıkarılmışve yıkanmış iç baklalar ve şeker tuz ilave edilir.kapak kapatılıp yavaş yavaş pişirilir.kapak aralanarak soğutulur.enginarlar servis tabağına yerleştirilir.çukur yerlerine baklalar doldurulur.üzerine kıyılmış derotuserpilir.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
306.18 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
4.84 g |
7% |
Kolestrol |
0.25 mg |
0% |
Sodyum |
66.26 mg |
3% |
Toplam Karbonhidrat |
10.19 g |
3% |
Diyet Lifi |
1.32 mg |
4% |
Protein |
11.77 g |
24% |
Kalsiyum |
48.09 mg |
5% |
Demir |
2 mg |
11% |
Potasyum |
381.25 mg |
11% |
A Vitamini |
2505.27 IU |
50% |
B1 Vitamini |
0.03 mg |
2% |
B2 Vitamini |
0.02 mg |
1% |
B3 Vitamini |
0.88 mg |
4% |
B6 Vitamini |
8.03 mg |
402% |
E Vitamini |
1.5 mg |
5% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.