# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 4 Yemek Kaşığı |
2 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
3 | Karabiber | 1 Tutam |
4 | Badem | 150 Gram |
5 | Sarımsak | 3 Diş |
6 | Limon | 1 Adet |
7 | Kuru Üzüm | 2 Yemek Kaşığı |
8 | Brüksel Lahanası | 600 Gram |
Hazırlama: Fırını 200 dereceye ayarlayın. Lahanaları yıkayıp dış kabuklarını temizleyin ve ortadan ikiye kesin. Sarımsağı küp doğrayıp geniş bir fırın kabının içerisine alın. Bademlerin kabuklarını soyun (soyulmuş badem de kullanabilirsiniz). 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu hazırlayın. Zeytinyağı, tuz, karabiber, kuru üzüm, badem, 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi ve lahanaları kabınızın fırın kabının içine ekleyip iyice karıştırın.
Pişirme: Kabı fırına yerleştirip 30 dakika ya da lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine kalan limon rendesini serpiştirip servise sunun. Afiyet Olsun.
Kalori | 263.59 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 15.1 g | 23% |
Katı Yağ | 0.75 g | 4% |
Sodyum | 241.26 mg | 10% |
Toplam Karbonhidrat | 23.09 g | 8% |
Diyet Lifi | 2.22 mg | 7% |
Protein | 10.31 g | 21% |
Kalsiyum | 127.87 mg | 13% |
Demir | 3.02 mg | 17% |
Potasyum | 409.48 mg | 12% |
A Vitamini | 756.13 IU | 15% |
B6 Vitamini | 0.24 mg | 12% |
E Vitamini | 1.86 mg | 6% |
K Vitamini | 1.55 µg | 0% |