# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Kabak | 1 Adet |
2 | Taze Kaşar | 1 Su Bardağı |
3 | Riviera Zeytin Yağı | 2 Çorba Kaşığı |
4 | Un | 2 Çorba Kaşığı |
5 | Tam Buğday Unu | 1 Su Bardağı |
6 | Kepekli Un | 1.5 Su Bardağı |
7 | Sofra Tuzu | 1 Tatlı Kaşığı |
8 | Limon Suyu | 1 Adet |
9 | Su | 1 Çay Bardağı |
10 | Sütlük | 1 Su Bardağı |
11 | Enginar | 3 Adet |
12 | Havuç | 1 Adet |
13 | Yumurta | 1 Adet |
14 | Kabartma Tozu | 1 Adet |
15 | Sıvı Yağ | 1.5 Çay Bardağı |
16 | Yulaf Ezmesi | 1 Su Bardağı |
17 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
18 | Cook Streç Film (33m) | 1 Adet |
19 | Kuru Soğan | 1 Adet |
hamurun hazırlanışı yumurta, tuz, unlar, kabartma tozu, yulaf, limon suyu ve sirke karıştırılıp yoğurulur.. streş filme sarılıp buzdolabına kaldırılır..
iç malzeme enginar, havuç ve soğan doğranır.. soğan yağda kavrulur.. havuç eklenip kavrulunca kabak ve enginar eklenir.. yarım limon suyu sıkılır, tuz ve su eklenip pişirilir..
sos un yağda kavrulur, kavrulunca ılık süt eklenir ve sos kıvamına gelince altı kapatılır içine enginarlı karışım eklenir..
tartın son aşaması pişirme kağıdı yayılan tart kalıbına hamur yayılır, iç harç dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir.. 25-30 dk sonra üzerine kaşar rendesi serpilip 10 dk daha pişirilir ve fırından çıkarılır, tartımız hazır..
Kalori | 837.45 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 236.77 g | 359% |
Katı Yağ | 0.1 g | 1% |
Kolestrol | 0.21 mg | 0% |
Sodyum | 379.09 mg | 16% |
Toplam Karbonhidrat | 46.15 g | 15% |
Diyet Lifi | 8.86 mg | 30% |
Protein | 28.39 g | 57% |
Kalsiyum | 256.75 mg | 26% |
Demir | 1.73 mg | 10% |
Potasyum | 429.06 mg | 12% |
A Vitamini | 3503.07 IU | 70% |
B1 Vitamini | 0.02 mg | 1% |
B2 Vitamini | 0.02 mg | 1% |
B3 Vitamini | 0.72 mg | 4% |
B6 Vitamini | 5.6 mg | 280% |
B12 Vitamini | 0.5 µg | 0% |
E Vitamini | 12.29 mg | 41% |
K Vitamini | 0.22 µg | 0% |