# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
2 | Dereotu | 5 Dal |
3 | Kuş Üzümü | 0.5 Çay Bardağı |
4 | Tereyağ | 3 Çorba Kaşığı |
5 | Et Suyu | 3 Su Bardağı |
6 | Organik Mantar | 1.5 Su Bardağı |
7 | Safran | 1 Tatlı Kaşığı |
8 | Pirinç | 2 Su Bardağı |
9 | Cook Buzdolabı Poşeti Küçük Boy | 1 Adet |
Hazırlanışı: Orta derece ateşte bir tencerede tereyağını eritin ve ıslattığınız pirinci ekleyin ve kavurun. Pirinci alttan üstte doğru karıştırarak kavurun böylece pirinçlerin kırılmasını engellersiniz. Mantarları ince ince doğrayın ve pirinç kavrulurken safranı, tuzu ve mantarı ekleyin. Mantarları daha önce kavurmak yerine pirinçle birlikte kavurun, böylece mantarın kararmasını önlersiniz ve daha lezzetli olur.
Pişirme: Daha sonra üzerine sıcak suda beklettiğiniz kuş üzümlerini ekleyin ve kavurmaya devam edin. İyice kavurduktan sonra et suyunu ekleyip 10 dakika pişirin.
Servis: COOK Buzdolabı Poşetinden çıkardığınız 1 tutam dereotunu ince ince doğrayıp, pişen pilavın içine ekleyip karıştırarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kalori | 464.47 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 5.6 g | 8% |
Katı Yağ | 2.57 g | 13% |
Kolestrol | 7.95 mg | 3% |
Sodyum | 360.68 mg | 15% |
Toplam Karbonhidrat | 94.55 g | 32% |
Diyet Lifi | 3.12 mg | 10% |
Protein | 10.65 g | 21% |
Kalsiyum | 10.33 mg | 1% |
Demir | 0.69 mg | 4% |
Potasyum | 318.15 mg | 9% |
A Vitamini | 320.33 IU | 6% |
B6 Vitamini | 0.01 mg | 1% |
E Vitamini | 0.12 mg | 0% |