Safranlı Mantarlı Pilav - COOK Tüketici Ürünleri
KurumsalOnline Alışveriş

Safranlı Mantarlı Pilav

  • Kaç Kişilik: 4
  • Sofra: Bilinmiyor
  • Öğün: Akşam Yemeği
  • Kalori: 1857 K [ Tarifin Toplam Kalorisi ]
  • Süre: 15 dk / 15 dk [ Hazırlama / Pişirme ]

Malzemeler

# Malzeme Miktar
1 Sofra Tuzu 1 Tutam
2 Dereotu 5 Dal
3 Kuş Üzümü 0.5 Çay Bardağı
4 Tereyağ 3 Çorba Kaşığı
5 Et Suyu 3 Su Bardağı
6 Organik Mantar 1.5 Su Bardağı
7 Safran 1 Tatlı Kaşığı
8 Pirinç 2 Su Bardağı
9 Cook Buzdolabı Poşeti Küçük Boy 1 Adet

Yapım Aşamaları

1

Hazırlanışı: Orta derece ateşte bir tencerede tereyağını eritin ve ıslattığınız pirinci ekleyin ve kavurun. Pirinci alttan üstte doğru karıştırarak kavurun böylece pirinçlerin kırılmasını engellersiniz. Mantarları ince ince doğrayın ve pirinç kavrulurken safranı, tuzu ve mantarı ekleyin. Mantarları daha önce kavurmak yerine pirinçle birlikte kavurun, böylece mantarın kararmasını önlersiniz ve daha lezzetli olur.

2

Pişirme: Daha sonra üzerine sıcak suda beklettiğiniz kuş üzümlerini ekleyin ve kavurmaya devam edin. İyice kavurduktan sonra et suyunu ekleyip 10 dakika pişirin.

3

Servis: COOK Buzdolabı Poşetinden çıkardığınız 1 tutam dereotunu ince ince doğrayıp, pişen pilavın içine ekleyip karıştırarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bir Porsiyondaki Besin Değerleri

Kalori 464.47 % Günlük Değer **
Toplam Yağ 5.6 g 8%
Katı Yağ 2.57 g 13%
Kolestrol 7.95 mg 3%
Sodyum 360.68 mg 15%
Toplam Karbonhidrat 94.55 g 32%
Diyet Lifi 3.12 mg 10%
Protein 10.65 g 21%
Kalsiyum 10.33 mg 1%
Demir 0.69 mg 4%
Potasyum 318.15 mg 9%
A Vitamini 320.33 IU 6%
B6 Vitamini 0.01 mg 1%
E Vitamini 0.12 mg 0%
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.