1
Havuçlu Pilav
Pirinç bir saat önceden sıcak tuzlu suya konarak bekletilir. Diğer taraftan havuç rendelenir ve eritilen tereyağının içinde kavrulur. Bekletilen pirinç süzüldükten sonra teflon tencerede kavrulmuş havuçların içine konulur. Üstüne tuz, şeker, bulyon eklenir ve 5 dakika daha kavrulur. 2 bardak su eklenerek kısık ateşte pişirilir. Tahmini pişme süresi 10-12 dakikadır. En az on dakika da altı kapatılarak demlenmelidir.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
640.69 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
14.31 g |
22% |
Katı Yağ |
8.58 g |
43% |
Kolestrol |
26.5 mg |
9% |
Sodyum |
384.12 mg |
16% |
Toplam Karbonhidrat |
117.15 g |
39% |
Diyet Lifi |
0.63 mg |
2% |
Protein |
8.22 g |
16% |
Kalsiyum |
12.15 mg |
1% |
Demir |
0.28 mg |
2% |
Potasyum |
17.8 mg |
1% |
A Vitamini |
7299.5 IU |
146% |
B1 Vitamini |
0.04 mg |
3% |
B2 Vitamini |
0.03 mg |
2% |
B3 Vitamini |
0.38 mg |
2% |
B6 Vitamini |
0.09 mg |
5% |
E Vitamini |
0.78 mg |
3% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.