1
Tüm tavugu buyuk bir tencerede bir bucuk litre su ve tuz ile iyice etleri kemiklerinden ayrilana kadar yarim saat haslayin.Tavugu sogumaya birakin ve didin.Ayri bir tencerede tereyaginda once unu altin rengi alana kadar kavurun ,sonra salcalari ilave edin,yavas yavas topaklandirmadan iliyan tavuk suyunu bir limon suyunu karabiber ,aci biber ve kuru naneyi ilave edin kaynayana kadar karistirin.Kaynayinca didiklediginiz tavuk parcalarini oilave edin,aslinda ic anaoluda unun yogun bir sekilde suyla lapa hainde haslanmasindan tepsiye kalip seklinde sogutulan karisimla ikram edilir ama siz normal corba olarak yiyebilirsiniz afiyet olsun.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
82.09 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
4.74 g |
7% |
Katı Yağ |
2.32 g |
12% |
Doymamış Yağ |
0.02 g |
0% |
Kolestrol |
23.32 mg |
8% |
Sodyum |
681.5 mg |
28% |
Toplam Karbonhidrat |
5.86 g |
2% |
Diyet Lifi |
0.61 mg |
2% |
Protein |
4.9 g |
10% |
Kalsiyum |
7.68 mg |
1% |
Demir |
0.66 mg |
4% |
Potasyum |
137.94 mg |
4% |
A Vitamini |
86.6 IU |
2% |
B6 Vitamini |
0.23 mg |
12% |
E Vitamini |
0.18 mg |
1% |
K Vitamini |
0.68 µg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.