# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Dana Kıyma | 500 Gram |
2 | Soğan | 2 Adet |
3 | Sarımsak | 5 Diş |
4 | Domates | 1 Kilogram |
5 | Lazanya Yaprakları | 15 Adet |
6 | Parmesan Peyniri | 150 Gram |
7 | Un | 2 Yemek Kaşığı |
8 | Yağlı İnek Sütü | 1.5 Su Bardağı |
9 | Margarin | 250 Gram |
10 | Karabiber | 1 Çay Kaşığı |
11 | Paprika | 1 Çay Kaşığı |
12 | Sofra Tuzu | 1 Çay Kaşığı |
Parmesan Peynirli Lazanya Kırmızı (Bolognese) sosun hazırlanışı: 150 gram margarini yağda kızdırın, buna küçük küçük doğradığınız soğanları ekleyerek, soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırın. Daha sonra sarımsakları ve kıymayı bu karışıma ekleyin. Kıymalar piştikten sonra domatesleri ekleyin, tuz, karabiber ve paprikayi ekleyin. 12 dakika pişirin.
Beyaz sos: 250 gram margarini tencerede, kısık ateşte kızdırın, buna iki yemek kaşığı unu ekleyin, daha sonra bu ikisini 30 saniye kadar karıştırın. Bunların üzerine sütü ekleyin, karıştırmaya devam edin. Karabiber ekleyin, karışım katılaşır gibi olunca ocaktan alin.
Lazanya yaprakları: Tencerede kaynayan suya yaprakları atin, biraz sıvı yağ ekleyin, yaprakların yapışmaması için ara sıra karıştırın. 10 dakika kadar lazanya yaprakları haşlansın. Daha sonra yaprakları sudan alıp soğuk suya tutun, ve yapışan yaprakları birbirinden hemen ayırın. Bir tepsinin içini yağlayın ve bir sıra lazanya yaprağını (yaklaşık beş tane) içine serin. Bu yaprakların üzerine önce kırmızı sosun üçte birini yayın daha sonra beyaz sosun üçte birini yayın, bir miktar parmesan peyniri ekleyin. Bu işlemi iki kez daha tekrarlayın. En üstte kalan kısım kırmızı ve beyaz sos karışımı olmalı, lazanya yaprakları değil. Daha sonra üzeri görünmeyecek şekilde parmesan peyniriyle kaplayın, ve 20-25 dakika 220 derece ateşte fırına bırakın. Piştikten sonra servise sunabilirsiniz, afiyet olsun..
Kalori | 883.19 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 86.34 g | 131% |
Katı Yağ | 9.52 g | 48% |
Doymamış Yağ | 9.38 g | 94% |
Kolestrol | 0.63 mg | 0% |
Sodyum | 879.66 mg | 37% |
Toplam Karbonhidrat | 8.52 g | 3% |
Diyet Lifi | 0.9 mg | 3% |
Protein | 48.33 g | 97% |
Kalsiyum | 143.45 mg | 14% |
Demir | 2.17 mg | 12% |
Potasyum | 962.49 mg | 27% |
A Vitamini | 5471.22 IU | 109% |
B1 Vitamini | 0.1 mg | 7% |
B2 Vitamini | 0.11 mg | 6% |
B3 Vitamini | 0.79 mg | 4% |
B5 Vitamini | 0.01 mg | 0% |
B6 Vitamini | 4.53 mg | 227% |
B12 Vitamini | 0.56 µg | 0% |
E Vitamini | 9.58 mg | 32% |
K Vitamini | 6.25 µg | 0% |