1
Geniş bir pişirme tenceresinde tuzlu suyu kaynatın. Kabakları cips bıçağı veya normal bıçak yardımı ile ince dilimleyip, 1 -2 dakika kadar tuzlu kaynar suda haşlayın. Daha sonra delikli kepçe ile kabakları kaynayan sudan alarak soğuk suya tutun.
Diğer tarafta, un ile yağı kavurun ve azar azar sütü de ekleyerek topaklanmaması için hızlıca karıştırın. Karışım muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, şeker ve tuz ekleyip ateşten alın.
Kabak dilimlerinin üzerine bir bıçak yardımı ile bu karışımı sürerek rulo yapın kenarlarını birer kürdan ile tutturun. Kabak rulolarını COOK Yağlı Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsinize dik vaziyette yan yana dizin.
Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek 200 derece fırında 10 - 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun :))
Not: Ben kabak dilimlerini çok ince doğradığım için pişerken yan yattılar. Fazla ince doğramayın.
Bir Porsiyondaki Besin Değerleri
Kalori |
85.97 |
% Günlük Değer ** |
Toplam Yağ |
5.29 g |
8% |
Katı Yağ |
0.86 g |
4% |
Kolestrol |
2.71 mg |
1% |
Sodyum |
192.06 mg |
8% |
Toplam Karbonhidrat |
3.37 g |
1% |
Diyet Lifi |
0.38 mg |
1% |
Protein |
3.11 g |
6% |
Kalsiyum |
104.99 mg |
10% |
Demir |
0.19 mg |
1% |
Potasyum |
136.32 mg |
4% |
A Vitamini |
777.22 IU |
16% |
B1 Vitamini |
0.02 mg |
1% |
B2 Vitamini |
0.02 mg |
1% |
B6 Vitamini |
0.03 mg |
2% |
B12 Vitamini |
0.11 µg |
0% |
E Vitamini |
0.06 mg |
0% |
** Günlük besin değerleri 2000 kalorilik gıda alımına göre hesaplanmıştır. Günlük kalori ihtiyacınıza bağlı olarak bu değer daha yüksek veya daha düşük olabilir.