# | Malzeme | Miktar |
---|---|---|
1 | Zeytin Yağı | 0.25 Su Bardağı |
2 | Zeytin Yağı | 1 Yemek Kaşığı |
3 | Sofra Tuzu | 1 Tutam |
4 | Kimyon | 1 Çay Kaşığı |
5 | Pul Kırmızıbiber | 1 Çay Kaşığı |
6 | Limon Suyu | 0.25 Su Bardağı |
7 | Su | 3 Su Bardağı |
8 | Kırmızı Mercimek | 1 Su Bardağı |
9 | Sarımsak | 6 Diş |
10 | Dolmalık Fıstık | 2 Yemek Kaşığı |
11 | Cook Yağlı Pişirme Kağıdı | 1 Adet |
Hazırlanışı: Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kabukları soyulmuş sarımsakları COOK Yağlı Kağıt serilmiş kabınızda yaklaşık 30 dakika pişirin. Kabuklarından hafifçe sıkarak içlerini çıkartın.
Pişirme: 1 su bardağı mercimeği, 3 su bardağı su ile birlikte orta ateşte kaynatın ve suyunu çekince ocaktan alarak blender'dan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Sarımsak, 1/4 su bardağı zeytinyağı , limon suyu, tuz, kimyon ve pul biber ekleyip karıştırın. Servis kabına aktarın. Dolmalık fıstıkları da biraz kavurun. Üzerinin kurumaması için üstüne 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve dolmalık fıstıkları da serpiştirip servise sunun. Afiyet Olsun.
Kalori | 209.86 | % Günlük Değer ** |
---|---|---|
Toplam Yağ | 13.67 g | 21% |
Katı Yağ | 0.01 g | 0% |
Sodyum | 220.65 mg | 9% |
Toplam Karbonhidrat | 8.2 g | 3% |
Diyet Lifi | 0.13 mg | 0% |
Protein | 4.11 g | 8% |
Kalsiyum | 15.32 mg | 2% |
Demir | 0.17 mg | 1% |
Potasyum | 26.89 mg | 1% |
A Vitamini | 0.6 IU | 0% |
B6 Vitamini | 0.08 mg | 4% |
E Vitamini | 1.45 mg | 5% |
K Vitamini | 0.71 µg | 0% |